hungarian-composers.com   

Home ] _ A _ ] _ BA _ ] _BE_ ] _ C _ ] [ _ D _ ] _ E _ ] _ F _ ] _ G _ ] _ HI _ ] _ J _ ] _ KA _ ] _ KO _ ] _ L _ ] _ M _ ] _ NO _ ] _ P _ ] _ R _ ] _ SA _ ] _ SZ  _ ] _ TU _ ] _ V _ ] _ WZ _ ] 365 ] Adat ]

Magyar Zeneszerzők - ungarische Komponisten - Compositores Húngaros - Compositeurs hongroises - Hungarian composers - Compositori ungherese - Венгерский Композйторий - Hongaarse componisten - ハンガリーの現代作曲家 - संगीतकार - الملحنين - స్వరకర్తలు

 

Kattintson a nagyobb képre


Dabasi Péter, 1950


Dabasi Péter

1950-02-17, Budapest -


Képek elküldése e-mailben

Dán Leó Lipot Leib (Diamant)

1870-11-23, Budapest - 1944


Dankó Pista, 1858

Dankó Pista

1858-06-14, Szeged (H) - 1174, Budapest
Official site H


Dargay Marcell, 1980

Dargay Marcell

1980-02-13, Eger -
Musma Eng
Budapest Music Center Eng, H


Daróci Bárdos Tamás, 1931

Daróci Bárdos Tamás

1931-09-27, Budapest -
Budapest Music Center Eng, H


Képek elküldése e-mailben

Darvas Gábor (Steinberger)

1911-01-18, Szatmárnémeti (RO, Satu Mare) - 1985-02-18, Budapest
Darvas János D
Darvas János Eng
Darvas János H
Fidelio H
Classical Composers Eng


Dávid Gyula, 1913

Dávid Gyula

1913-05-05, Kecskemét - 1977-03-14, Budapest
Budapest Music Center Eng, H


Képek elküldése e-mailben

Deák Bárdos-György

1905-06-05, Budapest - 1991-08-14, Kolozsvár (RO, Cluj-Napoca)
Budapest Music Center Eng, H
Kanizsa H


Deák Tamás, 1928

Deák Tamás

1928-04-27, Székesfehérvár - 1986-01-24, Budapest


Debály Ferenc, 1791

Debály Ferenc József (Francisco José Debali)

1791-07-26, Havasalföld (RO, Ţara Românească) -
1859-01-13, Montevideo (UY)
Classical Composers Eng


Decsényi János, 1927

Decsényi János

1927-03-24, Budapest -
Fidelio H
Budapest Music Center Eng, H
Slovak Radio Eng


Delej Lajos, 1923

Delej Lajos

1923-12-27 - 1945-02-17


Delhusa Gjon, 1953

Delhusa Gjon

1953-08-09, Budapest -
Official site H


Képek elküldése e-mailben

Delly-Szabó Géza

1883-05-19, Somogycsurgó - 1961-11-01, Kolozsvár (RO, Cluj-Napoca)
Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium H


Demény Attila, 1955

Demény Attila

1955-03-02, Kolosvár (RO, Cluj-Napoca) -
Fidelio H
Budapest Music Center Eng, H


Képek elküldése e-mailben

Demény Dezső

1871-01-29, Budapest - 1937-11-09, Budapest


Képek elküldése e-mailben

Demián Vilmos (Wilhelm)

1910-06-9, Brassó (RO, Braşov) -


Dénes József, 1957

Dénes József (Dönci)

1957-03-15, Budapest - 2008-07-15, Budapest
Discography Eng


Derecskei András, 1982

Derecskei András

1982-07-06, Budapest -
Petrucci music score wiki Eng
Fidelio H
Budapest Music Center Eng, H


Dés András, 1978

Dés András

1978-03-19, Budapest -
Official site Eng, H


Dés László, 1954

Dés László

1954-01-09, Budapest -
Discography Eng


Deutsch Vilmos, 1825

Deutsch Vilmos

1825, Buda - 1896-05-28, Budapest


Dinyés Dániel, 1980

Dinyés Dániel

1980, Budapest -
Budapest Music Center Eng, H


Ditrói-Kelemen Lázslo, 1960

Ditrói-Kelemen László

1960-05-01, Gyergyóditró (RO, Ditrău) -
Budapest Music Center Eng, H


Dobos Julius, 1976

Dobos Julius (Gyula)

1976-06-27, Budapest -
Official site Eng, H


Dobos Kálmán, 1931

Dobos Kálmán

1931-07-22, Szolnok - 2013-07-01
Budapest Music Center Eng, H
Kammerorchester Amriswil D


Dobozy Károly, 1817


Dobozy Károly

1817-04-22, Eperjes - 1860-02-19, Makó


Dobszay László, 1935

(Fotó: Kolozsi Bea)

Dobszay László

1935-02-02, Szeged - 2011-08-26, Budapest
Budapest Music Center Eng, H


Dóczy József, 1863


Dóczy József

1863-05-11, Miskolc - 1913-01-07, Budapest


Dohnányi Erno, 1877

Dohnányi Ernő

1877-07-27, Pozsony (SK, Bratislava) -
1960-02-09, Los Angeles (USA)
Halász Zoltán bio Eng
Hyperion Eng
Budapest Music Center Eng, H
Classical Composers Eng
Színészkönyvtár H
Discography Eng


Döme Zsolt,

(Foto: Meszaros Zsolt)

Döme Zsolt

, -


Képek elküldése e-mailben

Dömény Sándor

1791-11-26, Békés -


Képek elküldése e-mailben

Dömötör Károly

1832-05-19, - 1886-07-19, Nagyharsány


Képek elküldése e-mailben

Donáth Ede

1865-05-05, Besztercebánya (SK, Banská Bystrica) - 1945-04-30, Sárvár


Doppler Árpád, 1857

Doppler Árpád

1857-06-05, Pest - 1927-08-13, Stuttgart (D)
Classical Composers Eng


Doppler Ferenc, 1821

Doppler Ferenc (Albert Franz)

1821-10-16, Lembeg (UA, Львів)-
1883-07-27, Bécs (A, Wien)
Budapest Music Center Eng, H
Classical Composers Eng


Doppler Karl, 1825

Doppler Karl (Károly)

1825-09-12, Lemberg (UA, Львів) - 1900-03-10, Stuttgart D
Budapest Music Center Eng, H
Classical Composers Eng


Doráti Antal, 1906

Doráti Antal

1906-04-09, Budapest - 1988-11-13, Szombathely
IvA Doráti Eng, D
Budapest Music Center Eng, H
Classical Composers Eng
Discography Eng


Dragoi Sabin Vasile, 1894


Dragoi Sabin Vasile

1894-06-06, Szelistye (RO, Saliste) -
1968-12-31, Bukarest (RO)


Dragony Tímea, 1976

Dragony Tímea

1976-12-18, Nyíregyhaza -
Composers Who H
Budapest Music Center Eng, H


Képek elküldése e-mailben

Draskóczy László

1905, Huszt (UA, Хуст) -
Budapest Music Center Eng, H


Képek elküldése e-mailben

Druschetzky Georg

1745-04-07, Pozsony (SK, Bratislava) - 1819-09-06, Buda
Fidelio H


Dubrovay László, 1943

Dubrovay László

1943-03-23, Budapest -
Budapest Music Center Eng, H
Bassoon, Reeds S
Slovak Radio Eng
Fidelio H
Discography Eng


Dudas Lajos, 1941

Dudás Lajos

1941-02-18, Budapest -
Official site Eng
Dohr


Dukay Barnabás, 1950

Dukay Barnabás

1950-07-25, Szony (CZ, Komárno) -
Budapest Music Center Eng, H
Discography Eng


Durkó Péter, 1972

Durkó Peter

1972-09-28, Budapest -
Fidelio H
Composers Who H
Budapest Music Center Eng, H


Durkó Zsolt, 1934

(Fotó: Zeneakadémia
képgyűjteménye)

Durkó Zsolt

1934-04-10, Szeged - 1997-04-02, Nagybajom
Classical Guitar Composers Eng
Budapest Music Center Eng, H
Discography Eng


Updated 2016-11-02
© Paul Stanyer 2016